Getuigenissen

#acupressuurshiatsuvoorpaarden

GETUIGENISSEN

RECENTE GETUIGENISSEN

TE VINDEN OP DE FACEBOOKPAGINA

 

TOPCONDITIE:

 

Incanto en Luzano weer in topconditie na de massages en tips van Veerle. Zeker de moeite waard om haar je paard te laten behandelen....

 

https://www.facebook.com/acupressuurshiastuvoorpaardengetuigenis

ERG BLIJ:

 

Vandaag mijn paard laten behandelen, ik was er erg blij mee! Mijn paard werd helemaal nagekeken en behandeld waar nodig en zij reageerde heel bijzonder.....zoals ze eigenlijk alleen naar mij reageert.

Ontzettend bedankt!!

 

https://www.facebook.com/acupressuurshiatsuvoorpaarden/reviews

 

 

 

STRETCHEN ZO BELANGRIJK:

 

Mijn naam is Decramer Sofie, ik ben de trotse eigenares van een nogal pittige witte 20 jarige Deense warmbloedmerrie die eigenlijk Eva noemt maar waar ik altijd wittekop tegen zeg :-) Om u een idee te geven van haar karakter, onze hoefsmid zegt over Eva dat het geen "instapmodelleke" is en moest je die als eerste paard hebben ai ai ai :)

 

Nu, ik vind ze een superpaard maar....rond Juli 2014 zag ik Eva "ouder" worden (althans dat dacht ik toen) hiermee bedoel ik dat haar spronggewrichten dikker/gezwollen werden, ze niet meer plooide zoals hoorde op diezelfde spronggewrichten en ik zag dat ze haar achterhoeven begon te slepen zowel aan de longe als in het rijden...ze gaf ook een enorme stijve indruk op de achterhand, en zakte af en toe eens wat ik "door haar heup" een fractie van een seconde, ze was ook nogal grumpy en ik kon nog heel moeilijk haar achter hoeven verzorgen. Ik zag dat er iets niet klopte ze was beetje triest ook zo, wou niet spelen in de piste enz.. Dus wat doet een bezorgde eigenares dan..juist...dierenarts bellen dus....die constateerde beginfase van artrose in de spronggewrichten....ai...dus toch ouder worden :(

 

Op aanraden van mijn dierenarts werd Eva op glucosamine gezet en dit hielp wel tegen de zwelling op de spronggewrichten maar niet echt tegen de stijfheid en het slepen der hoeven....Ik dacht al van ok die mag waarschijnlijk voor de rest van haar leven op pijnstillers en of ontstekingsremmers gezet worden...:(

Ik reed Eva ook niet meer omdat ik ze met mijn gewicht niet extra wou belasten, ik bleef ze wel longeren...want rust roest helemaal.

 

En toen....toen kwam Veerle heel toevallig in Eva's leven.

 

Ik denk dat Veerle haar eerste kennismaking met Eva niet zo snel zal vergeten, wittekop reageerde om het nog beleefd te formuleren "beetje heftig" :) maar Veerle bleef rustig en vond die heftige reacties zelf goed, ik stond erbij en keek ernaar met beschaamde wangen :)

Veerle heeft eerst samen met mij een vragenlijst ingevuld en dan begon ze Eva af te tasten, ze maakte der echt haar werk van ook al werkte Eva nu niet precies erg mee.

 

Na de eerste sessie merkte ik niet zoveel verschil qua stijfheid en slepen maar maar maar !! Eva is een merrie met enorme singelnijd en toen ik de eerste keer reed na de de 1e sessie zag ik een enorm verschil bij het aansingelen dat viel me direct en enorm op. Ze gedroeg zich bijna als een normaal paard bij het aansingelen.

 

De 2e sessie (die ik dus niet had verwacht aangezien Eva zo aangenaam was bij de 1e sessie) merkte Veerle op dat haar haar hamstrings (achterhandspieren) enorm warm hadden alsook aan beide zijden van haar achterhand een hotspot (een warme plek) , 2 plekken op dezelve plaats maar aan wederzijden van Eva's achterwerk.

 

Mijn huiswerk was om Eva zoveel mogelijk te stretchen zowel vooraan als achteraan, vooraan gaat dit perfect linksachter ook maar rechtsachter ai ai ai...

Ik hield de warme hamstrings en hotspots in het oog en die bleven hardnekkig zitten, ik zag wel al ietwat meer plooi op de spronggewrichten en geen gesleep meer onder het zadel wel nog aan de longe. Lange leve het stretchen dus ! :)

 

3e sessie : Veerle constateerde dat de hamstrings inderdaad nog altijd zo warm hadden maar dat de hotspots van plaats waren gewisseld, dus op haar aanraden blijven werken en blijven stretchen.

 

Beetje per beetje zag ik Eva soepelder worden, maar de grote doorbraak kwam er op de 4e sessie, Veerle vroeg me drinkt Eva eigenlijk veel ?Eva is een paard die niet veel drinkt, dus bewerkte Veerle haar "waterhuishouding", omdat ze vermoedde dat de spierproblemen wel eens konden voortkomen uit te weinig vocht.

De dag na de 4e sessie zag ik enorm verschil in haar drinkbak en ik moet zeggen 3 tot 4 dagen later was alle plooi terug in de spronggewrichten, sleepte ze haar achter hoeven niet meer, hadden de hamstrings niet meer warm, en een goeie 12 dagen later had ik qua verzorgen van de hoeven terug een normaal paard !!

 

Eva is niet meer grumpy, niet meer stijf en ze ziet er gewoon ook beter uit, qua blik, qua happy, qua vacht en ze blinkt zelfs en iedereen die een wit paard heeft weet dat dit niet zo makkelijk is eh ;)

 

Ik heb Veerle tussen de sessies door altijd op de hoogte gehouden van Eva's vooruitgang en dus na sessie 4 ook, ze wou graag nog eens een "controlecheck" doen en Veerle is nog eens langsgekomen....en.....en....en... niets meer te vinden bij Eva !! super dus !!

 

Ik ben Veerle enorm dankbaar voor haar tijd en geduld en ze heeft mijn wittekop terug gekregen zoals ze was voor ik dacht van ok die mag op pensioen die is oud...zet maar aan de kant....niet dus !! Ik had nooit gedacht dat stretchen zo belangrijk was en wie denkt er nu aan spierpijn omdat ze niet genoeg drinkt...awel... Veerle denkt daar aan !!

 

Ik doe terug alles met Eva, longewerk, onder het zadel ik laat ze zelfs terug 1x in de week vrij springen wat ze enorm graag doet en ze heeft weer plezier dat zie ik aan haar :) want ze hangt de "Arabische hengst" uit, stoer doen, snuiven, staart omhoog dreigen om mij te aan te vallen : ), een showbeestje zoals we dat zeggen en dat was weg bij Eva dat showgehalte dus bij deze... dank u Veerle om de préten terug op mijn wittekop te steken eh :) !! x

 

Acupressuur Shiatsu voor Paarden door Veerle Dumarey BTW BE0635.879.837 Copyright @ All Rights Reserved

WERKWIJZE & FOTO'S

 

3 stappen tot een

gezond paard

CONTACT DETAILS

 

8210 West-Vlaanderen

Op verplaatsing in België en Nederland.

VOLG ONS

 

Alle gezondheidstips & trics voor paarden, workshops en andere evenementen kan je vinden op de facebookpagina.

Foto's & video's van paardenschiatsu:

+32 (0) 486 35 66 33